úterý 1. října 2013

Bachovy esence proti dětskému strachu a vztekání

5 Bachových esencí proti dětskému strachu a vztekání

Paní Jitka se na mne obrátila v červnu. Má čtyřletého syna, který s ní od narození trávil většinu času. Zřejmě i proto je dítě na mamince velmi závislé a těžko si zvyká na kolektiv jiných dětí. To se projevuje jako strach ze školky, kam proto poměrně nerad chodí.

Bázlivost dítěte se projevuje různě

Dětská bázlivost je problém. Pokud je totiž dítě nadměrně bázlivé, má strach zkoušet nové věci, což se může negativně projevit v jeho dalším vývoji. Tváří v tvář nové zkušenosti pak dítě často křičí a vzteká se, což mnozí rodiče často považují za vztek bez zjevné příčiny.
scream and shout

Když dítě nesmí spustit maminku z očí

Klučík byl bázlivý od narození, kdy kvůli zdravotním problémům strávil 9 dní na JIPce. Zdálo se, že se jeho dětská závislost na mamince v určitém období snižuje, protože jej mohli hlídat i příbuzní. V posledních několika měsících se však závislost prudce zhoršila, kdy se bojí nechat odejít maminku třeba i jen na toaletu. Má strach, že by maminka zabloudila a nevrátila se.


Může být příčinou strachu sourozenec?

Jeho maminka si myslí, že si dítě nevěří. Celé zhoršení může mít souvislost s příchodem sourozence, který se narodil před několika měsíci. Společně jsme celou situaci rozebraly a po konzultaci jsme společně vybraly 5 Bachových esencí. Po měsíci jsem se paní Jitce ozvala, abych zjistila, jak na tom její syn je.

5 Bachových esencí přineslo kýžené uklidnění

Odpověď mne velmi potěšila. Paní Jitka píše, že je syn mnohem vyrovnanější, je s ním lepší domluva, a snáz přijme i něco, s čím nesouhlasí. Samozřejmě, že se občas vztekne, ale nejedná se o záchvaty vzteku a scény, jako tomu bylo dřív. Například když se předtím musel rozloučit s kamarády, nebo jsme museli odjet od babičky, i tehdy se dost vztekal. Nyní je mu to líto, i slzičky ukápnou, ale snadněji se uklidní. Originální Bachovy esence na míru skutečně pomohly.

Zmizel i strach z vody

Co se týče jeho dětského strachu, na dovolené syn hodně překvapil. Vesele skákal do bazénu, ponořil se do vody, a v bazénu byl sám s tatínkem. To bylo dříve nemyslitelné, stejně jako sklouznutí na klouzačce.

Paní Jitka je spokojena a je ráda, že se v tomto ohledu odstranění dětského strachu a vzteku podařilo. Nyní budeme čekat, jak to bude vypadat v září ve školce. Netrápí se podobně i vaše dítě? Napište mi, třeba pomohu i vám! 






Žádné komentáře:

Okomentovat