středa 6. listopadu 2013

Vyzrajte na podzimní deprese a splín

Podzim uhodil plnou silou. Vnímáte krásu barevného listí, dětskou radost ze skákání v kalužích, sbíráte společně kaštany? Nebo jste podzimem zděšeni, protože víte, že zase přichází období škaredého počasí a pošmourných odpoledních dní? Podzimní deprese trápí čím dál více lidí.


Fyzické a psychické vyčerpání

Zalézt si do postele s hrnkem čaje a knihou může být utopie, třeba jen proto, že vás dítě nenechá. Vytoužená chvíle oddychu pak může skončit vylitým čajem v peřinách, což k dobré náladě nepřidá. Přemíra úkolů a cílů, které si sami klademe, se obvykle v tomto náročnějším období zhroutí na hlavu. A tak zatímco se zvířata ukládají k zimnímu spánku nebo střádají zásoby na zimu, my cídíme hrnce nebo sádrujeme díry, abychom se pak zničení uložili ke krátkému bezesnému spánku, a děsíme se dalšího dne, kdy budeme svádět boj s naším věrným přítelem – podzimním splínem.

Když špatná nálada přeroste v podzimní depresi

Podzim vyvolává u mnohých lidí pocit špatné nálady, splín a ztrátu energie. Znáte to: máte pocit, že se vám nechce ráno ani vylézt z postele a jen byste spali a spali. Nechce se vám vyrazit do ulic, mačkat se v MHD nebo stát v koloně aut. V práci poslouchat stížnosti na choroby, řešit velké množství úkolů a poslouchat náročné šéfy, jste skleslejší a smutnější. Ale tyto nepříjemnéstavy lze změnit natolik, že se budete s podzimu těšit.

Bachovy Esence pro dobrou náladu


Bachovyesence vám mohou pomoci s různými stupni těchto pocitů. Pomohou vám najít motivaci pustit se do práce. Studenti, kteří mají v rámci výuky průběžné úkoly, mohou využít schopnosti esencí bojovat s prokrastinací. Nemusíte se cítit sklesle, mrzutě nebo přecitlivěle, kdy nepříjemné podzimní nálady přebíjíte uklízením. Vyzkoušejte Bachovky a možná si podzim naopak konečně vychutnáte.
Bachovy esence nezpůsobují zázraky přes noc ani neslouží k tomu, abyste bez rady  lékaře vysadili jakékoliv léky. Vždy je dobré na úzkosti pracovat i v psychoterapii.

Žádné komentáře:

Okomentovat