středa 28. srpna 2013

Jak poznám, že Bachovy esence účinkují, a jak účinkují - 2. část



Bachovy esence v nás dokáží povzbudit naši sílu a to směrem, kterým je to potřeba. Například v sebeovládání. Spousta mých klientek jsou ženy, které mají pocit, že nedokáží v klidu komunikovat se svými dětmi, velmi snadno se rozčílí. Po užívání Bachových kapek dokáží reagovat v klidu. Klientky uvádí, že situace, které je v minulosti dokázaly spolehlivě rozhodit, nyní v pohodě zvládají.
Bachovy esence nevyřeší váš problém jako mávnutím kouzelné hůlky. Ale pokud stojíte o změnu současného stavu (a chcete na ní pracovat), podpoří vás a uklidní.

Jak rychle Bachovy esence účinkují

Doba, za kterou začnou Bachovy esence účinkovat, je různá. Záleží na konkrétní situaci, člověku, na typu a hloubce jeho problémů. Záleží také na citlivosti, např. děti a zvířata reagují obecně mnohem rychleji než dospělí. Nejrychleji působí Krizová esence, která je určena jako první pomoc. Ostatní esence mohou působit také rychle, ale odstranění dlouhotrvajícího problému může někdy trvat týdny až měsíce.

Bachovy esence pracují jemně, ale účinně

Někdy může lidem dělat problém odhalit, jestli vlastně Bachovy esence působí. Pak je potřeba se zamyslet například nad tím, zda se vaše reakce nějak nezměnily. Reagujete pořád stejně (zbrkle, agresivně, chaoticky…)? Cítíte se v určitých situacích stejně nebo se něco změnilo? Jak na vás reagují vaše děti (ty nám často dělají perfektní zrcadlo)?

Pokud nedokážete pozorovat sami sebe, zeptejte se svého okolí

Jedna moje klientka žila dvacet let v nefunkčním manželství s manželem tyranem. Měla z něj strach, takže ani neuvažovala o tom, že by jej měla opustit a začít nový život. Napsala: “Myslím, že kapky nezabraly, strach z něj mám pořád. Ale minulý týden jsem si pronajala byt ve vedlejším městě a přijala jsem práci v Německu, takže domů budu jezdit pouze na víkendy.“ Tento příklad zřejmě mluví za vše. Konečně našla sílu něco změnit, rozhodla se.

Bachovy esence pro osobní růst

Bachovy esence nás nutí na sobě pracovat. Někteří klienti si nechávají míchat esence ne pouze pro eliminaci negativních stavů, ale pro svůj osobní růst. Nechtějí řešit nějaké akutní problémy, ale jsou si vědomi svých slabých stránek, a na těch chtějí pracovat.
Např. jedna moje klientka si přála objednat stejnou lahvičku (třetí), ale dlouho přemýšlela nad tím jakou. Měla totiž dvě lahvičky s různým složením: při braní té první se cítila skvěle, v pohodě a spokojeně. Druhá lahvička ji nutila na sobě pracovat, To jí sice nebylo vždy příjemné, ale výsledky byly skvělé. Nakonec se rozhodla pro tu, která ji nutila na sobě pracovat, chtěla se posunout dál…
Zajímají vás další příklady působení Bachových esencí? Přečtěte si Ohlasy klientů na mých webových stránkách. Možná, že některý příběh bude velmi podobný tomu vašemu...

Žádné komentáře:

Okomentovat