úterý 6. srpna 2019

5 nejčastějších překážek psychické pohody. Bojujete s nimi i vy?


Také si občas říkáte, že lidé kolem vás jsou stále veselí a v pohodě a jen vy se v tom životě nějak plácáte? Setkávám se s tím často. Píšou mi ženy, které líčí okolnosti svého života jako pohodové, ale samy se cítí nespokojené až nešťastné. Když se více rozepíšou nebo rozmluví o tom, co se jim děje, nejčastěji narazíme na následujících pět věcí.

1. Hranice v rodině nebo v práci

Říkat „ne“ a nastavit si hranice s okolím je pro řadu žen velká výzva a mnohým z nich to zkrátka nejde. Žijí pak s pocitem určité křivdy:
·       že si toho zase vzaly více, než měly,
·       že neodmítly něco, s čím se zcela neztotožňují,
·       že se vlastně nechají využívat.
Nemají však sílu s tím něco udělat. Často jsou to od přírody ženy „pečovatelky“, kterým starání se o blízké vyhovuje, ale když je toho už moc, nejsou v této roli šťastné.













2. Úzkosti bez zjevné příčiny

Epidemie současnosti. Zeptejte se ve svém okolí… Kdo jimi netrpí?! Občas mám pocit, že se týkají snad 50 % lidí, i když ve skutečnosti je to prý okolo 10 %. Nejčastěji za mnou však chodí a píšou mi ženy právě ohledně úzkostí, a tak mám trochu pozměněnou perspektivu.
Většina takových lidí je perfektně prohlédnuta lékaři a vědí, že fyzicky jsou absolutně zdraví. To jim ale nepomáhá a úzkosti stejně přicházejí. Jedná se o strach bez důvodu, často doprovázený silnými fyzickými příznaky, jako je bolest žaludku, tlak na hrudníku, bušení srdce, pocení, mravenčení a spousta dalších nepříjemných věcí.



3. Vztahovačnost, přílišné ohledy na okolí

Máte pocit, že se vás vše dotkne?
·       To, co se děje na opačné straně světa,
·       jak se na vás podívá člověk v tramvaji
·       nebo co vám řekla kamarádka?
Mnohdy nejsme schopny jít životem, aniž bychom se trápily tím, co si o nás kdo myslí, nebo si přeje, abychom dělaly. Bereme na to přehnané ohledy, přestože už nejsme děti, ale dospělé ženy.


4. Falešné představy o mateřství

Dříve to byly lesklé obálky časopisů, dnes filtrem prohnané fotky na instagramu – ani jedno vám o mateřství neřekne pravdu. O tom, jak je složité, jak bolestivé jsou často začátky, jak se cesta k vlastnímu dítěti někdy hledá těžce. Mateřství nejsou jen dny zalité sluncem a pohodou, občas jsou to celá období, kdy bojujeme s každým dnem a doufáme, že ten další bude lepší. Tak to prostě je a většinou si o tom nikde nepřečteme.


5. Zbytečné přemítání

Ženy v mnoha případech chtějí, aby jim Bachovy esence pomohly vypnout hlavu. Cítí, že přemítání nad vším – nad minulostí, přítomností i budoucností – je častokrát zbytečné a k ničemu nevede. Přejí si:
·       nechat věci plavat,
·       nepitvat se v minulosti,
·       nepozastavovat se nad malichernostmi, které se dějí každý den,
·       žít přítomným okamžikem…



Se všemi výše uvedenými pocity a překážkami pracujeme v Bachově terapii a s každým, kdo do ní vstoupí, vybíráme Bachovy esence společně a přesně jemu na míru. Pokud chcete zkusit tuhle cestu, napište mi!

Chcete emailovou sérii Seznámení s Bachovými esencemi ? Tady se můžete přihlásit.



Žádné komentáře:

Okomentovat